İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi yapım süreci için ilk olarak hastanın tedaviye engel bir durumunun olup olmadığının araştırılması için muayene işlemi gerçekleştirilmektedir. Tedaviye engel bir durumun olmadığı anlaşıldıktan sonra tedavi süreci ve tedavi zamanı gibi önemli detaylar netleştirilmektedir. İmplant tedavisi süreci ise şu şekildedir:
- Kişiye lokal anestezi uygulanarak tedavi edilecek bölge uyuşturulmaktadır.
- Tedavinin uygulanacağı bölgenin daha net görülebilmesi için diş eti açılarak çene kemiği ortaya çıkarılmaktadır.
- İmplant tedavisinde titanyum vida kullanılarak yapay bir diş kökü oluşturulmaktadır. Bu nedenle sonraki aşamada çene kemiğine küçük bir delik açılarak implant yerleştirilmekte ve diş eti dikilmektedir.
- Ardından koruyucu bir kapak yerleştirilerek bölgenin iyileşmesine imkan tanınmaktadır.
- Koruyucu kapak bir süre sonra çıkarılarak geçici kuron uygulanmaktadır.
- Son aşamada ise kalıcı kuron takılarak işlem tamamlanmaktadır.
İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant tedavisi, ağız içerisinde meydana gelen eksikliklerin tamamlanarak işlevselliğin ve estetik görünümün yeniden sağlandığı bir tedavi seçeneğidir. İmplant diş tedavisinde çene kemiği açılarak içerisine titanyum vidalar yerleştirilmekte yani yapay bir diş kökü oluşturulmaktadır. Oluşturulan yapay diş kökünün üzerine ise diş protezleri yerleştirilmektedir. İmplant tedavisi, son derece dayanıklı ve uzun ömürlü bir tedavi olması nedeniyle sık tercih edilmektedir.

implant dis nasil yapilir
İmplant Tedavisinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
İmplant tedavisinin avantajları şu şekilde listelenebilmektedir:
- Diş implantları doğal diş görünümündedir. Bu nedenle yapay bir görünümünün önüne geçilmektedir.
- Diş implantları kişinin çene kemiğiyle kaynaştığı için kalıcılığı yüksek bir tedavi seçeneğidir.
- Diş implantında titanyum vidalar ile yapay bir diş kökü oluşturulduğu için sağlamlığı yüksek bir tedavi seçeneğidir.
- Diş implantları kişide konuşma veya yemek yeme anlarında herhangi bir probleme sebep olmamaktadır. Kendi doğal dişiniz gibi ağız yapınıza uyum sağlamaktadır.
- İmplant tedavisi estetik görünümü yüksek bir tedavi seçeneğidir. Bu nedenle kişinin diş kayıpları gibi problemler nedeniyle meydana gelen özgüven eksikliğini gidermektedir.
- Diş implantları diş kayması gibi problemlere neden olmamaktadır. Kişinin ağız yapısıyla %100 uyum sağlayan bir tedavi seçeneğidir.
Diş eti çekilmesi neden olur? Yazımızdan öğrenebilirsiniz.
İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanmaktadır?
İmplant tedavisi uygulanabilecek kişiler konusunda bazı sınırlamalar bulunmaktadır. Bu nedenle öncelikle hasta muayene edilerek tedaviye uygun olup olmadığı gözlenmektedir. İmplant tedavisi uygulanamayacak durumlar kısaca şu şekilde listelenebilmektedir:
- Çene ve yüz gelişimini tamamlamamış kişilere tedavi sağlanamamaktadır. Bu nedenle hastanın 18 yaşından büyük olması gerekmektedir .
- Şeker hastalığı olan kişilerin tedavi olabilmesi için öncelikle hastalıklarının kontrol altına alınması gerekmektedir.
- Kemik erimesi problemi olan kişilere implant tedavisi uygulanamamaktadır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN